René Haustermans » Biografie

Biografie

l/

René Haustermans is muzikant, zingt, schrijft en dirigeert. Zo is René op dit moment dirigent van de Dialekgroep Angers in Kessel en  Gemengd Kerkelijk Zangkoor St. Gregorius in Sittard. Verder was hij tot mei 2011 zanger/toetsenist van de Limburgse goep Kartoesj en nog steeds zanger/gitarist bij de Palemiger Spatzen en Alpenpower. In de loop der jaren zijn er heel wat koor- en orkestarrangementen van zijn hand verschenen, welke zijn ondergebracht in de uitgeverij van Recultura.  

Daarnaast is René steeds bezig met het onderzoeken van cultuurhistorische onderwerpen. Die onderwerpen variëren van muziekgeschiedenis, tradities, devoties, personen, etc.

Deze onderzoeken resulteerden in publicaties, lezingen en tentoonstellingen voor o.a Museum Het Domein in Sittard, het Euregionaal Historisch Centrum Sittard-Geleen, de Provincie Limburg en het Museum van de Vrouw in Echt. Zo onstonden er tentoonstellingen over de troubadours uit de regio Sittard-Geleen, Het julianakanaal, Frits Rademacher, Toon Hermans, stadsfiguur Zefke Mols, Oorlogsherinneringen uit Echt-Susteren en momenteel is er een onderzoek gaande naar de Molukse Gemeenschap in Sittard-Geleen en Echt.

In 2010 verscheen een boekwerkje dat was gewijd aan de geschiedenis van het Gemmaklooster en -devotie in Sittard en troubadours in Limburg. Ook verschenen er diverse artikelen in historische uitgaven over o.a. zijn overgrootmoeder Maria Marx, als vrouw in de Sittardse gemeenteraad.

De lezingen die worden gegeven gaan over diverse onderwerpen, vaak gerelateerd aan publicaties en tentoonstellingen.

Sinds 2014 is René mede-eigenaar van Cultuurtoeristisch bureau deCompanen in Sittard

 Volg me op www.twitter.com/ReneHaustermans

Kijk ook op www.facebook.com/renehaustermans

Maak een Gratis Website met JouwWeb